top of page
WP_20180830_08_22_26_Pro.jpg

CARGOL POMA

A partir del 2010 es va iniciar l’expansió de la plaga del cargol poma (Pomacea insularum) al Delta de l’Ebre i el departament tècnic d’Agroserveis.cat ha treballat en el desenvolupament de productes i tècniques per controlar la seva expansió. Les empreses que han tingut la necessitat de testar l’eficàcia dels seus productes abans de posar-los al mercat, han contractat els serveis tècnics d’Agroserveis per poder avaluar l’eficàcia dels seus productes.
Productes com repel·lents d’adults i postes, trampes físiques, biocides, atraients, extractes naturals, productes experimentals, etc. Han sigut provats al llarg d’aquests 10 anys on els arrossers del Delta de l’Ebre conviuen amb aquesta plaga procedent de centre Amèrica que malauradament no s’ha pogut eradicar.
En aquest sentit, Agroserveis.cat ha compartit experiències internacionals amb la Universitat de Guayaquil (Ecuador) amb l’estudi de productes amb eficàcia sobre els adults i que s’han testat amb condicions del Delta.
En paral·lel, Agroserveis.cat també ha estudiat diferents tècniques agronòmiques potencials pel control i contenció de la plaga. La supervivència dels adults a l’aigua salada del mar, el control d’adults a través d’impulsos elèctrics, així com la supervivència de les postes que queden al camp al final del cicle del cultiu de l’arròs.
Agroserveis.cat està implicat amb la neteja de tractors i maquinaria agrícola que treballen de camps infestats de cargol poma. La contractació pública durant 6 anys en aquesta activitat, ens avalen com una empresa professional.

Assaig cargol poma

Assaig cargol poma

bottom of page